VANZELF-DOEN

3- MAANDPROGRAMMA VOOR EIGENAARSCHAP IN TEAMS

  • Zorg dat eigen initiatief ontstaat op de vloer
  • Zie en merk dat jouw team(leden) met verbeter ideeen komen
  • Meet de ontwikkeling van gedrag en resultaat
  • Voor (team)leiders of projectmanagers 

HERKEN JE DIT?

De rol van de leidinggevende verschuift steeds meer naar het inzetten van talenten en het uitdagen van medewerkers om zelf verantwoordelijkheid te nemen. 

Toch voelt dat soms een beetje aan als een strijd. Leidinggevenden hebben vaak in hun beleving duidelijk de lijnen uitgezet, iedereen verteld wat de bedoeling is en merken toch dat hun mensen het niet oppakken. Deze blijven terugkomen met vragen, er wordt nog weinig gedaan vanuit eigen initiatief. "Het lijkt wel alsof ik iedere centimeter van het speelveld moet micromanagen", horen wij dan.

Heb jij het het idee dat je voldoende ruimte biedt en voelt verantwoordelijkheid nemen toch als een strijd? Krijg jij zo geen beweging op resultaten omdat initiatieven ontbreken? Heb jij Lean ingevoerd en ontstaan er in de dag- of weekstarts nog te weinig verbeter ideeën?

Ben jij toe aan een plan? Het programma VANZELF-DOEN is erop gericht je hierbij te helpen. "ik heb geleerd om niet losjes een gesprek te voeren, maar een plan te maken, dan haal je er 3x zoveel uit"

WAT LEER JE IN DIT PROGRAMMA?

 

Met VANZELF-DOEN krijgt je het complete systeem om eigen verantwoordelijkheid wel 4 keer effectiever in teams te realiseren dan wat je hoogstwaarschijnlijk nu doet.
Het programma bestaat uit 5 onderdelen. 

 
LES 1 - DE ABC AANPAK OM 4 KEER EFFECTIEVER GEDRAG TE BEINVLOEDEN

In deze les leer je hoe je met een simpele ABC aanpak met wetenschappelijke onderbouwing vier keer meer invloed kan uitoefenen op het nemen van eigen verantwoordelijkheid

LES 2 - HOE JE GEDRAG PINPOINT EN MEET

In deze les leer je hoe je het gewenste gedrag pinpoint, dus heel precies bepaalt zodat je het kunt meten. Ook bouw jij de route van no-escape voor je team en voor jezelf. 

LES 3 - DE IDEALE TRIGGERES 

In deze les leer je welke 3 natuurwetten gaan zorgen voor een omgeving waar energie en eigenaarschap kan stromen en welke mechanismen een zwengel geven aan het nemen van eigen initiatief.

LES 4 - DE MEEST KRACHTIGE VERSTERKERS

In deze les leer je hele krachtige technieken om gedrag te versterken (of ongewenst gedrag af te zwakken). Ze kosten niet veel tijd maar zijn uiterst effectief.

LES 5 - DE KUNST VAN HET GOEDE GESPREK OVER GEDRAG   

In deze laatste les leer je (met een script dat je zo kunt overnemen omdat het werkt) hoe je met je team een goed gesprek voert over gedrag, zodat er al  vanzelf motivatie ontstaat om eigen verantwoordelijkheid te nemen. Ook leer je hoe je met je team voortgang kunt boeken.

 

ER IS NOG MEER

 

JE KRIJG TOEGANG TOT DE  ONLINE MODULE VANZELF-DOEN.
Deze module omvatten 5 videolessen elk, inclusief transcripties en bijbehorende stap-voor-stap templates zodat jij ze meteen in de praktijk kunt brengen.

Daarnaast is het belangrijk dat jij de stap zet in je aanpak om vier keer invloed uit te oefenen op gedrag en resultaten, daarvoor nemen we de tijd om jouw leiderschap te ontwikkelen.
Naast de online module krijg je hiervoor 1 dagdeel om met ons jouw unieke plan mét de route-of-no-escape te maken voor de komende 12 weken.

Omdat ik geloof in leren door te doen, krijg je 3 coachingsgesprekken op de lessen om jouw ervaringen te bespreken en jouw aanpak tot een succes te brengen. 

.

HEB JE BELANGSTELLING VOOR DIT PROGRAMMA?

Je kunt je opgeven voor een gesprek met ons. In dit gesprek, dat geheel vrijblijvend is, nemen we jouw strategie voor eigenaarschap door en laten we zien wat jij nodig hebt voor succes.

 

 

VRAAG EEN GESPREK AAN