WELKE KANSEN LIGGEN ER VOOR JOU OM EEN POSITIEVE CULTUUR MET BLIJVEND RESULTAAT TE REALISEREN? 

De meeste leidinggevenden vinden het lastig om met hun team resutlaten te bereiken, laat staan continu. Ze weten niet precies hoe ze mensen in beweging kunnen krijgen en het gevolg is dat ze hard moeten werken om afspraken te realiseren. Ze vragen zich af: ‘waarom doen ze nou niet wat we hadden afgesproken?’ en ‘waarom werkt mijn aanpak niet of niet blijvend?’

 

Als je weet hoe gedrag en daarmee resultaten te beinvloeden zijn, dan dragen medewerkers meer bij dan je nu voor mogelijk houdt. Zo kun je KPI's bijna als vanzelf verbeteren, terwijl je zelf als leidinggevende veel minder hard hoeft werken.

 

Wij helpen leidinggevenden om dit daadwerkelijk te gaan doen. Ze creëren een positieve werkcultuur en realiseren 10% meer kwaliteit, veiligheid of output in 6-9 maanden. Zo presteren ze met hun afdeling(en) veel beter dan ooit tevoren, werken ze minder hard en hebben ze samen met hun medewerkers meer plezier in hun werk.

 

Wil je weten welke kansen er voor jou liggen om verandering met daadwerkelijke prestatie verbetering te realiseren? Door jarenlange ervaring kunnen we meteen zien wat er voor je mogelijk is, ook al zie je dat nog niet zelf.

 

 

CASE STUDY - HOE EEN PRODUCTIEBEDRIJF > € 100.000 WINST EN WERKPLEZIER IN SAMENWERKING REALISEERT

  • Lees de kansen die dit bedrijf heeft gepakt om winst en werkplezier te verbeteren
  • Zie hoe gedeeld leiderschap praktisch in 7 stappen is toegepast
  • Ontdek hoe medewerkers vanuit zichzelf elke maand meer winst en werkplezier realiseren

je ontvangt ook mijn maandelijkse artikelen over gedeeld leiderschap.