DAT VERANDERT DE ZAAK!

HALFJAAR PROGRAMMA VOOR TEAMLEIDERS

 • Leer hoe je productief gedrag in je team laat ontstaan  
 • Ontdek dat aanwakker-gesprekken vanzelf leiden tot nieuwe oplossingen en ideeën  
 • Weet hoe je van ontwikkeling in gedrag zichtbaar maakt en zo werkplezier laat ontstaan
 • Merk dat ander woord gebruik een enorme andere dynamiek oplevert 
 • Voel hoe lui zijn eigenlijk hard werken is, en je heel veel rust en ruimte oplevert 
 • Ontwikkel je leiderschap en vertouwen en krijg nog meer plezier 

 

VRAAG EEN GESPREK AAN

 

HERKEN JE DIT?

De meeste teamleiders werken hard om de tent vooruit te krijgen. Ze rennen en vliegen de hele dag , terwijl je team nog niet uit zichzelf met oplossingen komt en blussen ondertussen brandjes in samenwerking met andere teams. Ze verzuchten wel eens om een eenvoudige aanpak die belemmeringen wegneemt zodat je het team vanuit zichzelf gaat doen wat de bedoeling is. 

Zonder die aanpak trappen teamleiders onbedoeld in valkuilen:

 • Zo denken ze dat onproductief gedrag te maken heeft met niet willen, terwijl er echt andere oorzaken zijn waardoor zie twijfelen aan de loyaliteit van mensen
 • Of ze sturen op ‘verantwoordelijkheid nemen’ en laten vervolgens over aan hun mensen hoe ze dat moeten doen wat verschrikkelijk veel tijd kost om dat te ontdekken.
 • Ook zeggen ze vaak te impliciet wat ze bedoelen, waardoor hun gesprekken met medewerkers te weinig verandering geven.
 • Dan geven ze feedback op wat ze liever anders willen zien waardoor de druk toeneemt en de relatie verslechtert.
 • Uiteindelijk zijn ongeduldig; denken dat ze met een goede afspraak het wel geregeld hebben en weten niet zo goed waarin ze het geduld moeten behouden. 

Herkenbaar?

Zonder plan en aanpak ontstaat er onrust en onduidelijkheden. Ook worden eisen aan teams steeds hoger, door het werken op afstand bijvoorbeeld, en is het steeds belangrijker dat teamleden eigen verantwoordelijkheid voor hun rol nemen.

BEN JE TOE OM DE ZAAK TE VERANDEREN?

Het DAT VERANDERT DE ZAAK! programma is erop gericht je hierbij te helpen.
Het helpt je met:

 • Hoe je productief gedrag bepaalt en ontwikkelt met enkele simpele gesprektechnieken
 • Hoe je belemmeringen aanpakt en wat het beste gaat werken, zodat je niet steeds maar gesprekken voeren die niets opleveren
 • Hoe je gebruik maakt van kennis en ervaring van de werkvloer zelf waarmee oplossingen meteen gedragen zijn
 • Hoe je de 70% invloed op je team, ook op afstand, zo maximaal kunt inzetten 
 • Hoe je zo doelen verbetert, in euro's uitgedrukt varierend van €15.000 - 150.000
 • Hoe je dit allemaal kunt doen in een intensief programma, zodat je tijdens het programma alle focus op je mensen kunt houden

 

PROGRAMMA ZELFORGANISATIE 

In dit programma leer je hoe je met een eenvoudige aanpak de belemmeringen in productief team gedrag weet weg te nemen zodat je het team gaat empoweren en het uit zichzelf gaat doen wat productief is, helemaal in lijn met de doelstellingen en kernwaarden van de organisatie, zodat teams gaan verbeteren met een waarde varierend van €15.000 – €150.000.
Het programma bestaat uit 5 online modules. Elke module bestaat uit lessen met video, stap-voor-stap werkboeken en bijbehorende templates die je meteen in de praktijk kunt gebruiken.

PROGRAMMA - ZELFORGANISATIE   

MODULE 1 - VERANDER VANUIT STRATEGIE, KERNWAARDEN EN DOELEN
In deze module leer je hoe je op de beste manier de verandering kunt starten vanuit de strategie en kernwaarden en doelen van de organisatie  

MODULE 2 - PINPOINTEN EN METEN VAN PRODCTIEF GEDRAG 
In deze module leer je hoe je productief gedrag zodanig formuleert dat mensen erop aanhaken, zonder dat ze hun professie denken te verliezen

MODULE 3 - DE KUNST VAN HET GOEDE GESPREK
In deze module leer je (met een script dat je zo kunt overnemen omdat het werkt) hoe je met je team een goed gesprek voert over gedrag en al vanzelf motivatie ontstaat. 

MODULE 4 - DE IDEALE OMGEVING
Hier leer je prikkels in te zetten om het productieve gedrag te laten ontstaan en gedrag te versterken zonder dat het jou grote moeite kost

MODULE 5 - DE KRACHT VAN LUI EN NIEUWSGIERIG ZIJN
In deze laatste module leer je de 12 strategieën van invloed, hoe lui zijn hard werken is en hoe je steeds informatie onder de waterspiegel naar boven haalt, zonder psycholoog te worden

 
 

MAAR ER IS MEER

JE KRIJG TOEGANG TOT HET PROGRAMMA ZELFORGANISATIE met 5 online modules elk met een werkboek, templates en video; dit programma leert jou de de kennis, vaardigheden en mindset om gedrag te veranderen (meetbaar) - je kunt in je eigen tijd de opdrachten doen.

 

Daarnaast is het belangrijk dat jij de stap zet in je leiderschap om nog meer invloed uit te oefenen op gedrag, daarvoor nemen we de tijd om jouw leiderschap te ontwikkelen.

1x KICKSTART SESSIE  (TER WAARDE VAN €1000)

Een inspirerende en actieve sessie waarin we samen het plan maken en (persoonlijke) doelen stellen en waarmee je de dag erna kunt starten.

Dan ben ik er al jaren van overtuigd dat alleen (online) kennis en training niet het verschil gaan maken. Er support nodig is op het moment dat je het echt gaat doen.
En dan weet ik dat je tegen zaken oploopt. Dat je in verwarring raakt. Dat je in een dynamiek terecht komt, die je wilt veranderen. Maar niet weet welke beslissing je moet nemen of wat je moet doen op dat moment. Dat is de reden waarom ik coaching geeft op de volgende 2 manieren:

10X  PERSOONLIJKE COACHING (30 min)

In deze coaching met Eveline neem je het actieplan en de module opdrachten door en leer je de fijne kneepjes van gedragkennis, vaardigheden en mindset, helemaal toegespitst op jouw situatie. De ervaring leert dat de eerse 3 maanden 2-wekelijks zijn en de laatste 3 maanden een maandelijks contact moment volstaat. 

1X PER MAAND MASTERMIND (60 min)

Tijdens deze sessies kun je al je vragen over je aanpak stellen, en krijg je hulp bij bijvoorbeeld:

 • Welke keuzes je maakt in het concreet maken van gedrag
 • Hoe je doelen presenteert en welke aanleiding je gebruikt om er nu over te beginnen
 • Wat je doet als er eindeloze discussies in het team zijn waar maar geen besluiten over komen
 • Hoe je jezelf kunt positioneren als leider terwijl je dat voorheen niet gedaan hebt
 • Wat je kunt doen om gedrag te conticioneren 
 • Etc.

...EN NOG 2 BONUSSEN

Omdat ik weet dat je ook nog kennis en vaaridgheden nodig hebt om met de verandering aan de slag te gaan, bied ik je nog 2 masterclasses van 2 uur 

MASTERCLASS - VERSNEL VERANDERING MET WOORDEN, waarin je leert welke woorden een betekenis hebben in veranderprocessen en wat je concreet moet doen en zeggen om het team snel verder te helpen in de verandering.

MASTERCLASS - HAAL HET BESTE UIT JE MENSEN, waarin je leert hoe je gedrag kunt conditioneren en wat je vooral niet moet doen om jezelf en je team te frusteren.


DICK DE B.
"Gedrag is best een vaag iets en hoe maak je dat heel tastbaar? DAT VERANDERT DE ZAAK! is echt heel pragmatisch met het goede gesprek als 'dit zie ik en dit verwacht ik van je'. Dit heeft mij geholpen om in het dagelijkse overleg aan de slag te gaan. Met resultaat."

HEB JE BELANGSTELLING VOOR DIT HANDS-ON PROGRAMMA?

 

Je kunt je opgeven voor een gesprek met ons. In dit gesprek, dat geheel vrijblijvend is, nemen we je mogelijkheden en kansen door om de zaak te veranderen.

 

VRAAG EEN GESPREK AAN