3 maandprogramma MT's 

Een intensief programma voor management teams die met elkaar willen presteren 

Veel management teams worstelen hoe zij samenwerken. Soms is er teweinig samen en wat doe je dan met elkaar? Welke thema's zijn belangrijk en hoe versterk je elkaar? 

Jullie kunnen als MT veel meer bereiken met elkaar! Maar hoe realiseren jullie dat?!

Herken je het volgende? Het MT staat, iedereen is verschillend en kijkt op een andere manier naar de situatie. Jullie zijn elk goed in hun vak. Toch loopt je als management team tegen grenzen aan:

  • Je ziet dat jullie projecten tot dusverre weinig resultaten oplevert. 
  • Je hebt te maken met een team waar de neuzen nog niet dezelfde kant op staan.
  • Jullie zijn goed in het bespreken van inhoud en hebben meer moeite om op een afstand te kijken.
  • Je weet dat het als management team ‘anders zou moeten doen’, maar hebt nog geen idee wat dat 'anders' dan is

Stop met nog meer afspraken en procedures om verandering tot stand te brengen!

Veel MT's weten niet precies hoe ze de mensfactor sturen en daarmee leiderschap in verandering vergroten. Daarom 'zien we het nog even aan hoe het verder gaat' of 'maken we meer afspraken en regels om gedrag te veranderen' of  'stellen we nieuwe procedures op'. Hiermee stellen jullie (soms maandenlang) uit waar jullie nu meteen mee kunnen beginnen: het gericht  leiden om mensen los te laten komen van de oude werkwijze en een overstap te maken naar de nieuwe manier van denken en doen.

Wat is er nodig voor resultaatgericht samenwerken en dynamiek?

Heel eenvoudig: je hebt drie dingen nodig. Als eerste inzicht in hoe mensen zich gedragen en reageren op verandering. Je hoeft geen psycholoog te worden, maar enkele basisinzichten gaan je enorm helpen. Ten tweede heb je kennis nodig van het profiel van succesvolle leiders (het krachtprofiel). Tenslotte heb je zicht nodig in jouw eigen profiel zodat jij gericht jouw leiderschap kan vergroten.

> Je hebt inzicht nodig in gedrag: wat mensen doen in teams, inzicht hoe je dat proces kunt beïnvloeden zonder op de stoel van de collega's te zitten.

> Daarnaast heb je het high performane profiel nodig: hoe sturen succesvolle leiders? Hoe denken zij over de verschillende situaties en wat is hun strategie? Ik heb legio voorbeelden en onderzoeken die daarop zinvolle én praktische antwoorden geven. Ik geef jou inzicht in dit ideale profiel.

> Tenslotte heb je jouw eigen performance profiel nodig: welke onbewuste werkwijzen heb jij ontwikkeld? Hoe reageer jij op situaties? Jouw onbewuste denken en doen verklaart een hoop van de huidige situatie. Als jij inzicht hebt gekregen in jouw profiel, dan heb je handvatten om jouw leiderschap te vergroten.

Het krachtprofiel is gebaseerd op dezelfde bronnen als MBTI. MBTI is gebaseerd op  4 kenmerken, die gelden in het algemeen. Het krachtprofiel kent 7 kenmerken en is gericht op gedrag van high performance van leiders. Daarmee is het high-performance profiel een unieke manier om jouw leiderschap te vergroten.

Wat ga je bereiken met het programma?

Met dit programma ga je anders kijken naar samenwerking en je krijgt inzicht in high performance leiderschap en praktische handvatten om jouw eigen leiderschap versterken. Je herkent wat er nodig is om veranderingen te leiden en om met collega’s op een eenduidige manier naar het proces te kijken - los van de inhoud.

Wanneer en waar?

Het programma vindt plaats in-company plaats De datum wordt in overleg met jullie ingepland. Om goed te bepalen of dit programma aansluit op jouw situatie, hebben we eerst een gesprek. Meld je aan door een mail te sturen naar info@evelutie.nl of te bellen naar 06-23428858.

 

Nieuw managementboek

Boek En doet het zeer?