Krachtig Leiderschap In Verandering 

Een intensief seminar voor management teams in verandering

 

Veel management teams worstelen hoe zij de mensen leiden in veranderingen. Er is al veel gebeurd wat betreft systemen, processen en structuren. Mensen worden betrokken in projecten, maar toch merken ze dat de 'mensfactor' lastig is. Het is belangrijk dat daarin verandering komt, want uiteindelijk moet het wel tot resultaten leiden.

Je weet dat 'mensfactor' een rol speelt. Hoe is het gedrag van mensen te begrijpen én te beinvloeden? Welke manier van denken-doen-veranderen is succesvol? Wat is jouw eigen onbewuste manier van doen? Hoe kun jij jouw leiderschap vergroten?

Jullie kunnen als MT veel meer bereiken in de verandering! Maar hoe realiseren jullie dat?!

Herken je het volgende? Het MT staat, iedereen is verschillend en kijkt op een andere manier naar de situatie. Jullie zijn elk goed in hun vak. Toch loopt je als management team tegen grenzen aan:

  • Je ziet dat jullie projecten tot dusverre weinig resultaten oplevert. De werkvloer en middenkader snapt nog niet goed wat de bedoeling is van 'anders' werken en het loopt nog niet zo soepel.
  • Je hebt te maken met een team waar de neuzen nog niet dezelfde kant op staan.
  • Jullie zijn goed in het bespreken van inhoud en hebben meer moeite om op een afstand te kijken.
  • Je weet dat het als team ‘anders zou moeten doen’, maar hebt nog geen idee wat dat 'anders' dan is
  • Je wilt mensen centraal stellen en betrekken, zonder grootschalige toestanden, dus is is de vraag hoe je dat gaat doen om draagvlak te krijgen.

Stop met nog meer afspraken en procedures om verandering tot stand te brengen!

Veel MT's weten niet precies hoe ze de mensfactor sturen en daarmee leiderschap in verandering vergroten. Daarom 'zien we het nog even aan hoe het verder gaat' of 'maken we meer afspraken en regels om gedrag te veranderen' of  'stellen we nieuwe procedures op'. Hiermee stellen jullie (soms maandenlang) uit waar jullie nu meteen mee kunnen beginnen: het gericht  leiden om mensen los te laten komen van de oude werkwijze en een overstap te maken naar de nieuwe manier van denken en doen.

Wat is er nodig voor krachtig leiderschap?

Heel eenvoudig: je hebt drie dingen nodig. Als eerste inzicht in hoe mensen zich gedragen en reageren op verandering. Je hoeft geen psycholoog te worden, maar enkele basisinzichten gaan je enorm helpen. Ten tweede heb je kennis nodig van het profiel van succesvolle leiders (het krachtprofiel). Tenslotte heb je zicht nodig in jouw eigen profiel zodat jij gericht jouw leiderschap kan vergroten.

 

+ Je hebt inzicht nodig in gedrag en fasen van verandering: inzicht wat deze menskant  is en wat mensen doen in verandering, inzicht hoe je dat proces kunt beïnvloeden zonder op de stoel van de medewerkers te zitten.

+ Daarnaast heb je ideale krachtprofiel nodig: hoe sturen succesvolle leiders op veranderingen? Hoe denken zij over de verschillende situaties, hoe 'zien' zij achterblijvers en tegenstanders? Welke acties doen zij vervolgens? En wat is daarin hun strategie? Ik heb legio voorbeelden en onderzoeken die daarop zinvolle én praktische antwoorden geven. Ik geef jou inzicht in dit ideale profiel.

+ Tenslotte heb je jouw eigen krachtprofiel nodig: welke onbewuste werkwijzen heb jij ontwikkeld? Hoe reageer jij op situaties? Jouw onbewuste denken en doen verklaart een hoop van de huidige situatie. Als jij inzicht hebt gekregen in jouw profiel, dan heb je handvatten om jouw leiderschap te vergroten.

Het krachtprofiel is gebaseerd op dezelfde bronnen als MBTI. MBTI is gebaseerd op  4 kenmerken, die gelden in het algemeen. Het krachtprofiel kent 7 kenmerken en is gericht op gedrag van leiders in veranderprocessen. Daarmee is het krachtprofiel een unieke manier om jouw leiderschap te vergroten.

Wat ga je bereiken met het seminar?

Met dit seminar ga je anders kijken naar verandering en je krijgt inzicht in krachtig leiderschap en praktische handvatten om jouw eigen leiderschap versterken. Je herkent wat er nodig is om veranderingen te leiden en om met collega’s op een eenduidige manier naar het proces te kijken - los van de inhoud.

Hoe werkt het?

Het seminar gaat uit van leren door doen. Na een korte introductie in gedrag, psychologische verander- en leerprocessen, de  gaan jullie het eigen leiderschap meta profiel ontdekken en hiermee leiderschap kunt vergroten. Elke manager gaat naar huis met zijn/haar leiderschap meta profiel.

Voor wie is het seminar ?

Het seminar is geschikt voor moedige managers die willen investeren in zichzelf en in de organisatie. Die - nu of binnenkort - veranderingen (bege)leiden en geloven dat zij daadwerkelijk  invloed kunnen uitoefenen op de resultaten.

Het seminar is voor maximaal 8 managers in het team.

In principe is elke verandering of project geschikt voor dit seminar, ook al denk jij dat het slechts gaat om 'stukje professionaliseren' of 'meer verantwoordelijkheid' nemen.

Dit seminar wordt verzorgd door Eveline Jansen. Wie is Eveline?

Het seminar wordt door mij persoonlijk gegeven.

 

act-in-verandering-expert-Eveline-JansenIk heb jarenlang in diverse internationale bedrijven grote, veelal projecten geleid. Ik leerde al snel om te gaan met verschillende belangen en groepsdynamiek. Omdat ik mij steeds afvroeg of verandering niet eenvoudiger kon, heb ik in 2004 de overstap gemaakt naar Organisatie Ontwikkeling. Vanaf die tijd heb ik tientallen verandertrajecten begeleid, zowel samen met management teams als met de mensen op de werkvloer. Mijn aanpak werpt vruchten af en biedt leidinggevenden én medewerkers handvatten om makkelijker veranderingen te leiden.

In de loop van de tijd heb ik kennis gemaakt met het leiderschap metaprofiel, en ondekt hoeveel waarde dit profiel toegevoegd aan mijn reeds ontwikkelde aanpak. Daarom heb ik nu mijn aanpak én het metaprofiel gecombineerd in dit unieke seminar.

Wat is de investering in het seminar?

De investering van dit seminar bedraagt € 1995,-- excl. BTW.

Hiermee is het seminar een waardevolle investering in jouw organisatie. Je krijgt snel inzicht in veranderprocessen en legt de basis voor vergroting van jouw leiderschap in verandering.

Wanneer en waar?

Het seminar vindt plaats in-company of op een locatie waar jullie als team op dat moment zijn. De datum wordt in overleg met jullie ingepland.

Om goed te bepalen of dit seminar aansluit op jouw situatie, hebben we eerst een gesprek. Meld je aan door een mail te sturen naar info@evelutie.nl of te bellen naar 06-23428858.

Hartelijke groet,

 

Eveline Jansen

 

Nieuw managementboek

Boek En doet het zeer?