Succesvol veranderen - Ontdek de 7 ingrediënten 

Klanten vragen mij altijd hoe het kan dat veel veranderingen zo taai en langzaam verlopen. Hoe het kan dat er zoveel goede initiatieven zijn voor nieuwe organisaties, werkwijzen en systemen, terwijl er dan eigenlijk niets veranderd? Mij wordt dan gevraagd wat succesvol veranderen is en hoe mensen daadwerkelijk oud gedrag en gewoontes loslaten.

 

Uit onderzoek blijkt dat in 70% van de gevallen medewerkers en teams niet echt anders gaan werken, waardoor er uiteindelijk niets verandert en er geen sprake is van succesvol veranderen. Hoe kan dat? In 90% van de gevallen komt dat door het niet beïnvloeden van gedrag en gewoontes; het niet beïnvloeden van zichtbare en onzichtbare processen. Er wordt vooral op de processen, systemen, rollen en verantwoordelijkheden zelf gestuurd. Met als gevolg dat op papier er wel iets verandert is, maar niet in de praktijk.

Gedrag wordt gevormd door hoe wij denken en reageren. Nu blijkt dat wij niet reageren op rationele zaken en feiten. Wij laten ons voor 95% automatisch leiden door ervaringen, waarden en overtuigingen. De clou zit dus in het aanpassen van willen, denken en doen. In het ebook lees je de 7 strategieën . Door gericht te beïnvloeden, krijg je als (verander)manager drastisch meer effect.

Voor wie is het eBook Succesvol Veranderen bestemd?

Dit eBook is geschreven voor leidinggevenden in verandering. De strategieën die hier worden beschreven, hebben als doel te zorgen dat succesvolle verandering van gedrag ontstaat. Om uitgesproken prestaties te leveren. Als je jezelf herkent in twee of meer van onderstaande punten, dan behoor je tot de doelgroep en ben je helemaal klaar om met het eBook aan de slag te gaan:

• Je geeft leiding aan een team of groep mensen waar de komende tijd veel op stapel staat;• Je bent goed in je vak en je wilt ook graag steeds beter worden; • Je wilt graag de komende veranderingen in kortere tijd en met minder moeite realiseren; • Je huidige aanpak kost eigenlijk veel energie en leidt niet altijd tot de gewenste verandering in houding en gedrag; • Je vindt het lastig in te schatten of mensen wel zeggen wat ze echt bedoelen; • Je wilt graag je eigen leiderschap in verandering verder ontwikkelen; • Je hebt genoeg van 'hoe bestaat het dat er niets verandert'; • Je verlangt naar het uitbreiden van je toolset om je impact te vergroten; • Je hebt een hekel aan wollige veranderverhalen en wilt graag een concrete, praktische aanpak.

Kenmerkend aan dit eBook

  • Praktisch, makkelijk te lezen
  • Snel toepasbaar;
  • Zelf ontwikkeld op basis van 20 jaar management ervaring;
  • Aangevuld met de laatste nieuwe inzichten uit gedragswetenschappen, Neuro-Linguistiek en Positief Waarderen.

Wat andere managers over het eBook zeggen

"Na het lezen van de 7 strategieën voel ik weer een drive om actief met organisatieveranderingen/ verbeteringen in een organisatie bezig te willen zijn"

"Interessante aanpak, ook handig bij het schrijven van trainingsprogramma's om de effectiviteit te vergroten"

"Context is erg herkenbaar om acceptatie voor de organisatieverandering te verkrijgen. Het is erg vanzelfsprekend maar ik zie dit zo vaak fout gaan bij kleine maar ook grote veranderingen binnen ons bedrijf."

"Nuttig om te gebruiken bij veranderingen en goed geschreven TIP"

 

Gratis aanvragen 

Om het eBook gratis te ontvangen hoef je alleen maar hieronder je naam en email achter te laten. Je krijgt ontvangt dan automatisch het eBook. Het eBook is in PDF formaat. Mocht dit bij jou niet werken, neem dan even contact op.

 

Nieuw managementboek

Boek En doet het zeer?