EN DOET HET ZEER? 7 PRACHTVERHALEN OVER KRACHTIG LEIDERSCHAP door Eveline Jansen

Ben jij een ambitieuze leidinggevende, boordevol plannen die graag een volgende slag met de organisatie wilt maken? Merk jij dat verandering van gedrag lastig is? Lees dan het boek ‘En doet het zeer? 7 Prachtverhalen over krachtig leiderschap’. 

Begrijp jij als leidinggevende soms niets van je mensen? Heb je hun al meerdere malen uitgelegd wat de bedoeling is van bijvoorbeeld ‘klantgerichter werken’ of ‘verantwoordelijkheid nemen’, geven ze zelfs aan dat ze het begrijpen en verandert er tóch nauwelijks iets? Dus wat nu? Afwachten of strakkere afspraken maken?

Welnee. Je kunt veel meer invloed uitoefenen op wat mensen doen, dan je nu denkt. Mensen uit de comfortzone laten stappen is niet eenvoudig, dat is waar, maar door gebruik te maken van de werking van het brein wordt het stukken makkelijker.

In dit boek ontdek je in 7 prachtverhalen van bekende directeuren de best practices bij verandering van gedrag.  Deze ervaringen heb ik vertaald naar 6 KRACHT-knoppen, die jij meteen kunt toepassen bij al jouw acties, waardoor je niet meer hoeft te denken: waarom doen ‘ze’ niet wat de bedoeling is?

Klik hier, bestel het boek ‘En doet het zeer?’ 

Drs. Eveline Jansen helpt leidinggevenden hun verandering met kracht te leiden door slim gebruik te maken van de werking van het brein. Eveline worstelde als manager zelf met verandering en ontdekte het psychologische proces tijdens verandering. Met deze inzichten begeleidde ze tientallen managers bij Coca-Cola in allerlei veranderingen, waarna ze haar bedrijf Evelutie startte. Op haar blog geeft ze leidinggevenden gratis advies over hoe mensen door verandering te loodsen.

 

Een boek met inspirerende interviews en pragmatische tips, dat me aan het denken heeft gezet hoe ik mijn innovatie afdeling zelf moet laten verlangen naar het nieuwe, en waarbij het niet pijn doet om het oude los te laten. Eén ding is nu duidelijk voor mij: een nieuwe strategie met nieuwe doelstellingen moet je zeker niet denken te bereiken met de oude bekende methodes. Als je doet wat je gisteren deed, krijg je wat je kreeg.” Mechteld Petersen: Value Director for Brand | Marketing | Product Innovation bij Brabantia

“Met haar jarenlange ervaring op het gebied van organisatie ontwikkeling werkt Eveline aan een begrijpelijk model om leiders ‘draaiknoppen’ in handen te geven waarbij veranderen zowel voor de leider als voor de betrokken medewerkers ‘minder zeer doet’. Voor al diegenen, die al enige tijd afwachten en twijfelen of de aanstormende verandering een bedreiging of kans zal zijn en worstelen met het op een juiste wijze aftrappen van het veranderproces, liggen in dit boek zeer waardevolle en vooral begrijpelijke concepten klaar. Een aanrader!” Rinse Kooistra: Site Manager Heinz Koninklijke Ruijter BV |  H.J. Heinz Europe

 “Eveline Jansen brengt denken en doen in veranderprocessen samen. Van dit boek gaat je brein aan het werk!” Rity van der Avoort: Breincoach bij Profcoaches

Nieuw managementboek

Boek En doet het zeer?